The Big Apple - the winner takes it all

Geliefde Sofie en ik trokken enkele dagen geleden naar de VS, meer bepaald naar New York City, waar we al eens eerder zijn geweest. Impressies hieronder van de volle verkiezingscampagne, de merkwaardige fauna in Central Park, het flashy Times Square, een kapperssalon voor poppen, de vele buildings en Brooklyn Bridge, siamese brandkranen, een Groenlandse meteoriet en het grote Niets van Ground Zero. Foto's van het optreden in de Blue Note jazzclub (Samuel Torres & band) en de residentie van E.A. Poe hebben de selectie niet gehaald (de batterijen waren op).

Pikant detail: mijn schat had de reis gewonnen in een wedstrijd op Radio 1, in het programma Mezzo. In een memory-spel moesten de kandidaten zoveel mogelijk dingen opsommen in de zin 'Ik ga op reis en neem mee...', die zaken vervolgens onthouden en ook repliceren. De kandidaat die het meeste kon memoriseren was de winnaar, Sofie dus. Eén van de zaken die zij had opgesomd was 'een Peter Holvoet-Hanssen dichtbundel'. Dit bleek een goeie zet. De tegenkandidaten, alsook de presentatrice, waren meteen het noorden kwijt. Ligt het aan de poëzie? Wie zal het zeggen?
Feit is dat Peter ook de winnaar is van de Driejaarlijkse Cultuurprijs voor Poëzie van de Vlaamse Gemeenschap, onze felicitaties!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de slavernij

boekvoorstelling/vernissage The obscure object