De zee, de glorie


Op 4 mei om 19u30 worden op het strand van Blankenberge 4 nieuwe gedichten van mij, - met zwierige art nouveau armslag - onthuld, bij badkarhouder Stijn (op het einde van de Kerkstraat), onder de titel De zee, de glorie - Belle Epoque op het strand van Blankenberge.

De gedichten zijn geïnspireerd op enkele postkaarten uit de collectie van Daniël Lamote (Belle Epoque liefhebber). Bij Stijn De Laere (mijn neef by the way) worden de gedichten tentoongesteld van 5 mei tot 30 september, naast uitvergrote beelden (van de postkaarten) op bijna levensgroot canvas.
De beelden en de gedichten evoceren het leven rond 1900 in de Vlaamse badstad, waar heden ten dage vrijwel niets meer van terug te vinden is. Toch zijn er nog wel wat (bedreigde) pareltjes van villa's te vinden (nog geen vergrootglas nodig). Ook bekend zijn de art nouveau wandtegels die her en der nog te bespeuren zijn.

Op de avond van de opening is de expo De zee, de glorie voor iedereen toegankelijk, vanaf 5 mei enkel voor betalende klanten bij Stijn.

Reacties

Populaire posts van deze blog

optreden bij Don Vitalski's Wintercircus - legendarische dinsdagclub Antwerpen